Personligt designade dörrar sedan 1992

Om företaget

I Tingsryd (södra Småland) startades Specialsnickeriet i Tingsryd AB under januari 1992 av fyra trävänner i 25-årsåldern, som bestämde oss för att satsa på egen firma. Vår affärsidé är att tillverka specialdesignade dörrar efter kunders egna önskemål i hög kvalité med tonvikt på produkter som kräver stort yrkeskunnande.

Vi arbetar helt efter kundens önskemål men hjälper gärna till med ritningar, tankar, idéer och tekniska lösningar om det skulle behövas. Arbetet utförs hantverksmässigt med traditionella – och toppmoderna snickerimaskiner på vår fabrik i Tingsryd.

Snabba ledtider och en hög leveranssäkerhet är ytterligare två starka konkurrensmedel.
Vårt kunnande spänner över hela snickeriskalan, där personlighet och hantverkstradition kombinerat med ny teknik, genomsyrar verksamheten.

Från vårt glasmästeri erbjuder vi företag, affärer och privatpersoner i Tingsryd med omnejd att sköta om deras glas behov. Vi säljer även uterum i aluminium.

Tillverkning av våra dörrar

Vi levererar helt färdiga produkter till våra kunder, från idé till installerad dörr. Ett noggrant handarbete som resulterar i en helt unik dörr, med snickarens sigill, som en kvalitetsstämpel.

Dörrproduktion med ett miljöfokus

Vi arbetar för att minska miljöbelastningen vid produktion, distribution och användning av företagets produkter.

I vår egenkontroll finns all information om våra rutiner för miljöpåverkan, drift och underhåll, riskanalys, arbetsmiljöpolicy, brandskyddspolicy m.m.

Jimmy Olsson

Är sedan 1992 ägare och aktivt arbetande i företaget.

Arbetar mest med den administrativa biten och är den som tar hand om Dig när det gäller frågor gällande kundrelationer, konstruktioner, offerter och leveranstider.

Uppväxt och boendes i Tingsryd.
Intressen: träning, resor och konserter.

Tomas Flink

Är sedan 1992 ägare och aktivt arbetande i företaget.

Arbetar i produktionen som verkstadschef. Det är Tomas som leder och fördelar arbetet i vår fabrik. Tomas tar även ett stort ansvar för frågor rörande fastigheten. Trä-teknisk utbildning.

Gårdsägare i Värends Nöbbele. Han trivs bäst med sysslorna kring gården & skogen

Johan Forsberg

Är sedan 1992 ägare och aktivt arbetande i företaget.

Arbetar i produktionen och är där även ansvarig för varulager. Johans paradgren är framför allt entréytterdörrar i massiv ek.

Villaägare i Tingsryd.
Intressen är fiske, kolla på sport och då framförallt byns stolta hockeylag

Lasse Gunnarsson

Är sedan 1992 ägare och aktivt arbetande i företaget.

Arbetar i produktionen och är där även ansvarig för företagets maskinpark. Lasse är den som behärskar vår CNC-maskin allra bäst! Trä-teknisk utbildning. Ansvarar för företagets 5S arbete.

Villaägare i Väckelsång där hans passion är musiken. Han spelar & sjunger gärna tillsammans med familjen i Nöjespatrullen.

Pierre Malmberg

Jobbat hos oss sedan våren 2021. Pierre kommer senast från Byggföretaget BIWI-Bygg AB. Pierre har många år som byggnadssnickare bakom sig och vill nu jobba med lite mer finsnickeri. Pierre gillar att styrketräna och sköta om gården hemma i Uråsa.

Philip Nestlén

Har sedan 2013 arbetat i företaget.

Arbetar i produktionen och har en flexibel roll. Philip är en komplett snickare som även hjälper Dig i vårt Glasmästeri. Har arbetat med snickerier i mer än 30år. Trä-teknisk utbildning.

Villaägare i Listerby.

Robert Algotsson

Arbetar i vårt glasmästeri.

Robert är en erfaren glasmästare även om han även hunnit med en hel del andra yrken!

Villaägare i Hallabro där hans intresse är äldre amerikanska bilar

Oscar Ågren

Har sedan 2017 arbetat i företaget.

Arbetar i produktionen och är mest i vår ytbehandling men är flexibel för andra arbetsuppgifter.
Oscar har Trä-teknisk gymnasieutbildning. Ansvarar för företagets marknadsföring på Instagram/Facebook/hemsida.

Bor i Tingsryd, där han även är delaktig i Räddningstjänsten.
Intresse för träning, foto/film & vara ute i naturen.

Jonas Green

Har sedan 2016 arbetat på företaget.

Arbetar i produktionen och har väldigt varierande arbetsuppgifter. Med sin breda kompetens är han helt självständig. Efter 10 år hos Myrhults Snickeri valde Jonas Specialsnickeriet som arbetsgivare. Jonas har även en teknisk utbildning.

Villaägare i Kallinge. Intresserad av teknik & datorer men framförallt onlinespel där han går under namnet "kNaLLx"

Erling Petersson

Anställd sedan våren 2021. Erling är en duktig hantverkare som inte varit i "träbranschen" tidigare utan kommer från båtindustrin. Ett av Erlings stora fritidsintressen är rallysport där han ingår i ett team från Ryd. Erling pysslar med stor omsorg om villan i Ryd och husvagnen i Norje Boke.

 

Dominic Rowe

är en duktig snickare som är anställd sedan våren 2021. Dominic har en intressant bakgrund då han är uppväxt i Storbritannien med studier på (universitet) men också jobbat med dörrtillverkning i Nya Zeeland. Han är en noggrann och flitig medarbetare med passion för resor, spela golf och heja fram sitt lag: West Ham FC. Tillsammans med sin sambo, renoverar Dominic gärna hemma på "gården" utanför Tingsryd.

Adress

Hitta till oss

Garanti & försäljningsvillkor

Scroll to Top