VÄLJ RÄTT YTTERDÖRR

Ytterdörren är en detalj som fyller en viktig funktion i ditt hem oavsett om du bor i en villa, lägenhet, radhus eller en stuga mitt i skogen. Att välja rätt ytterdörr kan vara en viktig investering för ditt hem, både när det gäller säkerhet, energieffektivitet och estetik. Men hur väljer du rätt ytterdörr?

Det finns lite olika aspekter att förhålla sig till när du funderar på byte av din ytterdörr, vi kommer lista olika kategorier som kan vara bra att tänka på.

 Storlek

En ytterdörr kan ha olika storlekar, både i höjd och bredd med olika inslag, såsom fönster, dekoration eller andra detaljer, för att ge den ett unikt utseende. En vanligt förekommande stil på ytterdörr är klassisk eller modern design.

Design

Ytterdörrarna kan göras släta, spårade eller med pålimmade speglar. Vi tillverkar även dörrar på det traditionella sättet av massivt trä, ihopsatta i en så kallad ramstyckskonstruktion. Detta i kombination av hel- eller halvfranska speglar är ofta förekommande.

Miljö

En isolerad ytterdörr kan minska luftläckage och därmed hjälpa dig att spara på energiförbrukningen samt öka komforten i ditt hem genom att minska drag.

Färg och Finish

Att välja rätt färg på din dörr är också en viktig del av designprocessen. Du kanske vill att den ska matcha husets exteriör eller inredning. När det gäller finish finns det många olika alternativ, från blank till matt. En högglansig finish ger en modern look medan en matt finish har en mer klassisk stil.

Tillbehör

En specialdesignad ytterdörr kan inkludera olika tillbehör, såsom handtag, lås och gångjärn för att förbättra dess estetik och funktion.

Sammanfattning

När det gäller att designa din dörr är det viktigt att välja rätt material, färg, finish, tillbehör, stil och mönster. Det viktigaste är att skapa en dörr som passar din personliga stil och smak.

“Din Dörr, Din Design”

Leave a Comment

Adress

Hitta till oss

Garanti & försäljningsvillkor

Scroll to Top